Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 947g3845kcal0g946.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 167g560kcal0.1g136.4g0.1g2.3g
Voi, 1 tl, 5 g1114g8135kcal11.1g11.1g891.5g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.4g10.5g0g0.1g
Mustikka metsä- 3343g1472kcal16.7g214g20.1g110.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g28121kcal58.6g2636.6g1823.4g225.4g
Valittu annoskoko5600g14061kcal29.3g1318.3g911.7g112.7g
Annoskoko puolitettuna2800g7030kcal14.7g659.2g455.9g56.4g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593