Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2g4.2g0.2g0.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1280g970kcal23.9g197.4g2.6g12.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g1600g448kcal9.6g95.2g3.2g40g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g320g224kcal0g12.8g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)800g680kcal8g28g56g0g
Kasvisliemikuutio 70g215kcal6.7g9.5g16.5g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 1280g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 64g220kcal6.5g44.8g0.8g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g5651kcal117.6g799.2g159.2g118.6g
Valittu annoskoko5600g2826kcal58.8g399.6g79.6g59.3g
Annoskoko puolitettuna2800g1413kcal29.4g199.8g39.8g29.7g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445