Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Timjami 3g8.5kcal0.3g0.8g0.2g1.1g
Kananmuna kuoreton 551g786kcal68.9g1.7g56.5g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl601g511kcal8.4g26.4g42.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 601g1666kcal12g18g168.3g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio701g2033kcal238.4g0g119.2g0g
Grahamjauho 220g723kcal23.3g133.8g4.8g21.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl601g2043kcal84.1g384.6g18.6g33.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 401g2846kcal3g1.6g320.5g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g1202g1082kcal192.3g16.8g31.3g0g
Sipuli (kuorittu)501g135kcal6.5g24g1g8.5g
Ruokasuola jodioitu 14g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11200g23690kcal1275.4g1218.4g1525.2g131.2g
Valittu annoskoko5600g11845kcal637.7g609.2g762.6g65.6g
Annoskoko puolitettuna2800g5922kcal318.9g304.6g381.3g32.8g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82490