Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 540g1071kcal14.2g4.2g104.8g36.2g
Voi 68g490kcal0.8g0.3g54.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 225g624kcal4.5g6.8g63.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 901g163kcal5g22.5g3.6g6.3g
Peruna, keskikokoinen 60g270g162kcal4.1g35.1g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1351g378kcal8.1g80.4g2.7g33.8g
Vesi, vesijohtovesi 2252g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11214g5777kcal73.4g298.6g458.8g157.4g
Valittu annoskoko5607g2888kcal36.7g149.3g229.4g78.7g
Annoskoko puolitettuna2804g1444kcal18.4g74.7g114.7g39.4g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164