Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 43g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Voi 2.1g16kcal0g0g1.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 428g77kcal2.4g10.7g1.7g3g
Vesi, vesijohtovesi 43g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g32g90kcal6.1g0g7.1g0g
Basilika, tuore 11g2.9kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1122g402kcal19g26.4g21.4g7.8g
Valittu annoskoko561g201kcal9.5g13.2g10.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna280g101kcal4.8g6.6g5.4g2g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015