Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 146g35kcal2.6g3.2g0.4g3.4g
Parsakaali brokkoli 146g51kcal6.7g2.8g0.4g3.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Paprika punainen 70g21kcal0.7g3.2g0.3g1.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P73g44kcal0.7g3.3g2.9g0.4g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g29g44kcal4.7g0.6g2.6g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g22g65kcal7.2g0.3g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1124g560kcal46.2g35.8g21g21.4g
Valittu annoskoko562g280kcal23.1g17.9g10.5g10.7g
Annoskoko puolitettuna281g140kcal11.6g9g5.3g5.4g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900