Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1910g898kcal59.2g76.4g38.2g0g
Siirappi 802g2419kcal0.8g594.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 315g958kcal27.6g174.6g6g43.8g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g373g1304kcal50.3g244.4g10.8g20.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1242g4260kcal126.5g869.1g14.9g43.5g
Hiiva, 50g191g117kcal25g2.1g0.8g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)458g1738kcal53.6g353g10.1g65.6g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)287g731kcal47.6g97.7g17.5g86g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11232g24847kcal781.2g4823.6g196.6g518.8g
Valittu annoskoko5616g12424kcal390.6g2411.8g98.3g259.4g
Annoskoko puolitettuna2808g6212kcal195.3g1205.9g49.2g129.7g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183