Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1682g286kcal10.1g42.1g6.7g11.8g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g961g1586kcal192.2g0g96.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g361g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Sipuli (kuorittu)361g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Basilika, tuore 24g6.5kcal0.7g0.3g0.2g0.4g
Tomaattimurska 961g283kcal5.4g50.9g1.9g18.3g
Tomaattisose tomaattipyree 108g82kcal4.9g13.9g0.2g1.1g
Ketsuppi, Heinz48g50kcal0.4g11.6g0g0.6g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g601g1472kcal108.1g3.6g114.1g0g
Mozzarella juustoraaste, valio240g697kcal62.5g0g50.5g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen240g48kcal1.4g9.1g0.7g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11232g9478kcal789.8g349.8g544g102.6g
Valittu annoskoko5616g4739kcal394.9g174.9g272g51.3g
Annoskoko puolitettuna2808g2370kcal197.5g87.5g136g25.7g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171