Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1049g283kcal13.6g50.3g2.1g17.8g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)2797g699kcal28g153.8g0g39.2g
Vesi1398g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 105g114kcal8.3g17.1g0.6g2.2g
Oliiviöljy 189g1669kcal0g0g188.8g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Basilika, kuivattu 14g36kcal2g2.9g0.6g5.7g
Suola, annos 3g70g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11256g5641kcal105.4g453.6g384.6g133.6g
Valittu annoskoko5628g2820kcal52.7g226.8g192.3g66.8g
Annoskoko puolitettuna2814g1410kcal26.4g113.4g96.2g33.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471