Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)1121g202kcal20.2g20.2g3.4g22.4g
Keräkaali, 100g280g67kcal3.4g9.5g0.6g5.9g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g79g94kcal2g4.7g7.1g1.2g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)1121g448kcal12.3g80.7g5.6g15.7g
Vesi1962g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g448g126kcal2.7g26.7g0.9g11.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g28g207kcal0g0g23g0g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 168g380kcal26.9g0.8g30.3g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g252g888kcal50.5g1.3g75.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11256g5129kcal239.6g357.2g293.8g117.6g
Valittu annoskoko5628g2565kcal119.8g178.6g146.9g58.8g
Annoskoko puolitettuna2814g1282kcal59.9g89.3g73.5g29.4g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345