Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Valkosipuli 96g104kcal7.6g15.6g0.6g2g
Oliiviöljy 96g849kcal0g0g96g0g
Lehtikaali 960g382kcal33g39g5.8g19.2g
Kaali, valkokaali1600g338kcal19.2g54.4g3.2g33.6g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g960g58kcal1.9g3.8g3.8g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g960g1152kcal32.6g34.6g96g0g
Hasselpähkinä 320g2061kcal45.1g10.9g195.2g56g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11264g10212kcal292.2g367.8g803.2g238.4g
Valittu annoskoko5632g5106kcal146.1g183.9g401.6g119.2g
Annoskoko puolitettuna2816g2553kcal73.1g92g200.8g59.6g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400