Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)286g1002kcal34.3g197.5g5.4g14.3g
Vesi, vesijohtovesi 181g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g45g149kcal7.2g2.5g12.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 12g24kcal0.2g0.2g2.4g0.5g
Kuivahiiva, annos 11g3.3g12kcal1.5g1.3g0.2g0g
Siirappi 4.5g14kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)15g109kcal0g0g12.1g0g
Auringonkukansiemen 15g90kcal3.5g1.9g7.5g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g2797kcal93.4g413.4g79.6g31.4g
Valittu annoskoko564g1398kcal46.7g206.7g39.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna282g699kcal23.4g103.4g19.9g7.9g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.6g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054