Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 375g286kcal7g58.1g0.7g3.7g
Sipuli 63g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Janssonfileet (rainbow)63g91kcal6.2g8.1g3.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl50g170kcal1g1.5g17.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.3g46kcal0.1g0.1g5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g1.5g4.7kcal0.3g0.6g0.1g0.3g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 6.3g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g1236kcal31.2g143.4g54.2g10.2g
Valittu annoskoko564g618kcal15.6g71.7g27.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna282g309kcal7.8g35.9g13.6g2.6g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101083