Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7575g513kcal0.8g0.8g56.6g0g
Sokeri 109g444kcal0g109.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g440kcal13.1g89.7g1.5g4.5g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g6g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g64g35kcal5.8g2.7g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g75g91kcal2.3g3.1g7.5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 98g38kcal0.2g8g0.1g1.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.8g14kcal0.1g3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1128g3207kcal45g447.8g131.8g12g
Valittu annoskoko564g1604kcal22.5g223.9g65.9g6g
Annoskoko puolitettuna282g802kcal11.3g112g33g3g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072