Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl1400g4760kcal28g42g490g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g1200g4320kcal84g828g72g0g
Sokeri160g650kcal0g159.8g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä1400g840kcal7g210g0g15.4g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g600g504kcal6.6g109.8g2.4g10.8g
Kiivi kuorittu 480g225kcal0g34g2.9g13g
Hyytelösokeri Dan Sukker400g1560kcal0.1g388g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11280g25717kcal251.4g3543.2g1134.6g78.4g
Valittu annoskoko5640g12859kcal125.7g1771.6g567.3g39.2g
Annoskoko puolitettuna2820g6429kcal62.9g885.8g283.7g19.6g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524