Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 550g1793kcal66.7g326.7g15.4g30.3g
Kauralese 240g864kcal43.2g109.4g18.5g42g
Ruokasuola jodioitu 13g0.3kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 120g151kcal13.2g0.3g10.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4000g12059kcal4g2964g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11290g29891kcal274.2g6818.4g92g144.6g
Valittu annoskoko5645g14946kcal137.1g3409.2g46g72.3g
Annoskoko puolitettuna2823g7473kcal68.6g1704.6g23g36.2g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140230