Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g737g206kcal4.4g43.9g1.5g18.4g
Sipuli (kuorittu)721g195kcal9.4g34.6g1.4g12.3g
Pekoni rasvainen 240g904kcal28.8g0g88.9g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)52g375kcal0.1g0.1g41.7g0g
Hirvenliha 1122g1260kcal237g0g33.6g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 1334g568kcal5.1g54.7g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 481g1874kcal10.2g10.6g201.9g0g
Lihaliemi laimennettu 801g152kcal0g24g4.8g0.2g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13.1g0.5g1.7g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g80g288kcal10.4g56.1g1.7g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11296g11818kcal623.4g474.2g752g71.2g
Valittu annoskoko5648g5909kcal311.7g237.1g376g35.6g
Annoskoko puolitettuna2824g2955kcal155.9g118.6g188g17.8g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565