Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 219g84kcal2.2g15.1g0.4g5.5g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g3.4g11kcal0.2g0.6g0.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Rypsiöljy rainbow1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g56g169kcal11.8g0.6g11.8g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g63g36kcal2.5g3g1.6g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g16g53kcal3.1g0g4.5g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g19g38kcal1.6g0.6g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1130g827kcal43.6g42.8g48.2g12g
Valittu annoskoko565g413kcal21.8g21.4g24.1g6g
Annoskoko puolitettuna283g207kcal10.9g10.7g12.1g3g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589