Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1623g739kcal8.1g133.1g3.2g64.9g
Peruna, keskikokoinen 60g856g514kcal12.8g111.3g0.9g7.7g
Sipuli (kuorittu)275g74kcal3.6g13.2g0.5g4.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g59g61kcal4.6g9.6g0.4g1.2g
Rypsiöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi45g126kcal4.1g3.2g10.4g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g45g106kcal1.4g11.9g6g0g
Vesi, vesijohtovesi 2254g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt451g207kcal14.4g21.6g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11304g4451kcal98g607.8g146.6g157g
Valittu annoskoko5652g2225kcal49g303.9g73.3g78.5g
Annoskoko puolitettuna2826g1113kcal24.5g152g36.7g39.3g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374