Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1287g4415kcal131.1g900.7g15.4g45g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21.1g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g45g179kcal0g44.3g0g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1119g1343kcal35.8g50.4g111.9g0g
Kananmuna kuoreton 615g878kcal76.9g1.8g63.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1399g909kcal153.8g58.7g4.2g0g
Sokeri 559g2271kcal0g558.9g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 559g255kcal16.8g26.9g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11312g20696kcal834.6g3325.6g406g90.6g
Valittu annoskoko5656g10348kcal417.3g1662.8g203g45.3g
Annoskoko puolitettuna2828g5174kcal208.7g831.4g101.5g22.7g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908