Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)50g190kcal0.2g3.2g20g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g10g6.4kcal0.3g0g2.5g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 90g302kcal0g66.2g0g0g
Raparperi 150g51kcal1g8.3g0.2g2.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Valkuainen (100g)150g63kcal14.7g2.3g0.2g0g
Sokeri 106g431kcal0g106.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1133g2154kcal32.4g388.6g45.8g4.4g
Valittu annoskoko566g1077kcal16.2g194.3g22.9g2.2g
Annoskoko puolitettuna283g539kcal8.1g97.2g11.5g1.1g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311