Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1301g4464kcal132.6g910.6g15.6g45.5g
Sokeri 681g2762kcal0g679.8g0g0g
Leivinjauhe 50g88kcal2.6g18.9g0g0.3g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki801g448kcal68g40g1.6g0g
Kananmuna kuoreton 661g942kcal82.6g2g67.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1601g1345kcal17.6g293g6.4g28.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 570g4044kcal2.2g0g456.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g28187kcal611.2g3888.6g1095.2g149.2g
Valittu annoskoko5664g14093kcal305.6g1944.3g547.6g74.6g
Annoskoko puolitettuna2832g7047kcal152.8g972.2g273.8g37.3g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596