Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g600g1141kcal14.4g24g114.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1201g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)72g216kcal6.5g7.2g17.3g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka320g263kcal10.9g60.8g3.2g3.2g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 200g85kcal6.8g9.6g2g0g
Valkoviini makea 480g465kcal1.5g28.8g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1601g3545kcal280.2g0g272.2g0g
Persilja 8g2.2kcal0.1g0.1g0g0.6g
Porkkana 560g183kcal3.5g31.2g1.1g14.3g
Lehtiselleri 120g15kcal1.3g1.3g0.2g1.2g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Oliiviöljy 56g496kcal0g0g56g0g
Voi 120g871kcal1.4g0.5g97.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g14758kcal662.4g360.8g1128.8g51.8g
Valittu annoskoko5664g7379kcal331.2g180.4g564.4g25.9g
Annoskoko puolitettuna2832g3689kcal165.6g90.2g282.2g13g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165