Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)180g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Sokeri 76g310kcal0g76.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 88g300kcal8.9g61.3g1.1g3.1g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl60g204kcal1.2g1.8g21g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 120g96kcal0.5g20.6g0.2g1.9g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g2372kcal61.2g343.8g77g10g
Valittu annoskoko567g1186kcal30.6g171.9g38.5g5g
Annoskoko puolitettuna284g593kcal15.3g86g19.3g2.5g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148