Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 47g59kcal5.2g0.1g4.3g0g
Sokeri 46g187kcal0g45.9g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g14g42kcal2.4g5.5g1.1g2.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl70g260kcal8.4g52g1.5g2.5g
Leivinjauhe 4.1g7.1kcal0.2g1.5g0g0g
Neljänviljanhiutale 16g54kcal1.6g9.4g0.6g1.9g
Fariinisokeri19g77kcal0g18.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.9kcal0.1g1.3g0.1g0g
Rypsiöljy 24g215kcal0g0g24.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 54g25kcal1.6g2.6g0.8g0g
Raparperi 271g91kcal1.9g14.9g0.3g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g2045kcal42.8g304.2g66g21.2g
Valittu annoskoko567g1023kcal21.4g152.1g33g10.6g
Annoskoko puolitettuna283g511kcal10.7g76.1g16.5g5.3g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.8g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733