Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 75g533kcal0.6g0.3g60.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.3g91.1g1.6g4.6g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 250g97kcal0.4g20.4g0.2g3.8g
Voi 13g91kcal0.1g0.1g10.2g0g
Manteli 25g154kcal6g1.7g13.5g1.8g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Sokeri 22g87kcal0g21.5g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 6g14kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g2885kcal42.6g273.2g173g20.4g
Valittu annoskoko567g1442kcal21.3g136.6g86.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna284g721kcal10.7g68.3g43.3g5.1g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935