Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 15g103kcal0.1g0.1g11.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen175g58kcal5.8g8.5g0g0g
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki58g33kcal4.9g2.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 302g1038kcal30.8g211.7g3.6g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1134g2484kcal87g446.8g30.8g23.2g
Valittu annoskoko567g1242kcal43.5g223.4g15.4g11.6g
Annoskoko puolitettuna284g621kcal21.8g111.7g7.7g5.8g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567