Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl267g906kcal5.3g8g93.3g0g
Sokeri 28g115kcal0g28.3g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja133g213kcal9.7g21.3g9.3g0g
Lakka133g56kcal1.9g10.4g0.7g4.9g
Liivate 6.7g23kcal5.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1136g2627kcal45.2g136g206.6g9.8g
Valittu annoskoko568g1313kcal22.6g68g103.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna284g657kcal11.3g34g51.7g2.5g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843