Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)502g1906kcal2.5g32.6g200.6g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g100g64kcal3.5g0.2g25.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 903g3034kcal0g663.7g0g0g
Raparperi 1505g507kcal10.4g82.8g1.5g21.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 100g336kcal0.1g81.9g0.1g1.4g
Valkuainen (100g)1505g632kcal147.5g22.6g1.5g0g
Sokeri 1066g4326kcal0g1064.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11360g21609kcal328g3897g457.6g45g
Valittu annoskoko5680g10804kcal164g1948.5g228.8g22.5g
Annoskoko puolitettuna2840g5402kcal82g974.3g114.4g11.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311