Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 663g2689kcal0g661.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 507g1740kcal51.7g355g6.1g17.8g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1035g621kcal33.1g73.5g20.7g0g
Kananmuna kuoreton 1139g1624kcal142.3g3.4g116.7g0g
Korppujauho 388g1422kcal40.7g290.7g4g20.6g
Manteli 362g2231kcal87.2g23.9g195.6g26.1g
Leivinjauhe 52g91kcal2.7g19.6g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g83kcal0g20.5g0g0g
Kardemumma, annos 2g21g64kcal2.3g14.1g1.4g5.8g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1035g1863kcal4.1g445.1g2.1g23.8g
Sokerivesikuorrutus 466g1592kcal0g391.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g28042kcal728.2g4599g693.2g188.8g
Valittu annoskoko5688g14021kcal364.1g2299.5g346.6g94.4g
Annoskoko puolitettuna2844g7011kcal182.1g1149.8g173.3g47.2g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663