Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3600g866kcal65.2g79.2g10.8g82.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g780g218kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Lihaliemikuutio Maggi36g101kcal3.2g2.5g8.3g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 600g764kcal129.4g0g27g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia600g900kcal102g0g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g5855kcal620.4g279.6g204.2g207.6g
Valittu annoskoko5688g2928kcal310.2g139.8g102.1g103.8g
Annoskoko puolitettuna2844g1464kcal155.1g69.9g51.1g51.9g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454