Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

N. 800 g tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
2 tl basilikaa
mustapippuria
suolaa

1. Tee tomaattien yläpäähän pieni ristiviilto ja upota ne kiehuvaan veteen.

Nosta tomaatit jäähtymään, kun kuori alkaa rypistyä.

Kuori tomaatit ja pilko niitä hiukan pienemmäksi.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuutioi paprika.

Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja kuullota sipuleita hetki.

Lisää paprika ja tomaatit ja anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyre ja anna kiehua vielä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta basilikalla, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Hypoxile
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 3207g730kcal18g110.6g9.6g44.9g
Sipuli, paistettu 200g203kcal2.6g9.7g16.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g48g50kcal3.8g7.8g0.3g1g
Vesi, vesijohtovesi 2004g0kcal0g0g0g0g
Tomaattisose (pyre) (Eldorado), annos 70g180g139kcal10.3g19.7g0.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr40g112kcal3.2g3.8g9.6g0.6g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g2513kcal77.6g309.4g73.4g104g
Valittu annoskoko5688g1257kcal38.8g154.7g36.7g52g
Annoskoko puolitettuna2844g628kcal19.4g77.4g18.4g26g
Arvot/100g100g22kcal0.7g2.7g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=318272