Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 361g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)451g1445kcal45.1g284.4g10.4g63.2g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1007kcal29.9g205.4g3.5g10.3g
Voi 45g328kcal0.5g0.2g36.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 722g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi722g2528kcal43.3g548.9g12.3g16.6g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 3070g1039kcal93.9g150.4g3.1g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11376g12692kcal425.4g2378.6g132g180.2g
Valittu annoskoko5688g6346kcal212.7g1189.3g66g90.1g
Annoskoko puolitettuna2844g3173kcal106.4g594.7g33g45.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089