Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1039g3565kcal105.9g727.3g12.5g36.4g
Sokeri 793g3217kcal0g791.8g0g0g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g21g85kcal0g21.1g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 500g2661kcal1.6g1.7g299.7g0g
Kananmuna kuoreton 366g523kcal45.8g1.1g37.5g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)400g128kcal12g18.8g0g0g
Raparperi 560g188kcal3.9g30.8g0.6g7.8g
Mansikka 933g434kcal4.7g78.3g1.9g17.7g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 999g593kcal98g30g4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11392g22885kcal546.2g3419.2g712.4g124.2g
Valittu annoskoko5696g11442kcal273.1g1709.6g356.2g62.1g
Annoskoko puolitettuna2848g5721kcal136.6g854.8g178.1g31.1g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300