Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2129g875kcal21.3g87.3g17g78.8g
Valkoviini kuiva 1331g912kcal4.1g8g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl532g671kcal0g106.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 799g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 799g3241kcal0g797.7g0g0g
Liivate 107g371kcal91.2g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11392g12141kcal233.2g1999g34.2g157.6g
Valittu annoskoko5696g6070kcal116.6g999.5g17.1g78.8g
Annoskoko puolitettuna2848g3035kcal58.3g499.8g8.6g39.4g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370