Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g400g2919kcal4g4g319.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 520g1784kcal53g363.9g6.2g18.2g
Sokeri 48g195kcal0g47.9g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g80g51kcal2.8g0.2g20g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g800g2719kcal16g24g279.9g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 80g274kcal8.1g56g1g2.8g
Sokeri 144g584kcal0g143.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka20g80kcal0g19.8g0g0g
Raparperi 2739g923kcal18.9g150.6g2.7g38.3g
Sokeri 340g1380kcal0g339.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 84g281kcal0.1g68.5g0g1.2g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g100g581kcal21.9g9.5g50.6g10.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11392g24168kcal304.6g2456.8g1405.6g141.8g
Valittu annoskoko5696g12084kcal152.3g1228.4g702.8g70.9g
Annoskoko puolitettuna2848g6042kcal76.2g614.2g351.4g35.5g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431