Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2333g556kcal42g50.9g7g53.2g
Vesi, vesijohtovesi 2333g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g23g24kcal0g4.9g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl467g1666kcal9.3g14g177.3g0g
Valkopippuri 4.7g13kcal0.5g2g0.1g1.2g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa467g1400kcal107.3g0g107.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g70g511kcal0.7g0.7g56g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11396g8340kcal319.6g145g695.4g108.8g
Valittu annoskoko5698g4170kcal159.8g72.5g347.7g54.4g
Annoskoko puolitettuna2849g2085kcal79.9g36.3g173.9g27.2g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130