Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 11g79kcal0.1g0g8.9g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)14g85kcal1.2g2.7g7.7g1.8g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.1g14kcal0.4g2.8g0g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön3.1g22kcal0.2g0.3g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g538kcal6.2g38.4g40g3.8g
Valittu annoskoko57g269kcal3.1g19.2g20g1.9g
Annoskoko puolitettuna29g135kcal1.6g9.6g10g1g
Arvot/100g100g472kcal5.4g33.7g35.1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571