Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 11g60kcal0g0g6.8g0g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.5g1.7kcal0.1g0g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana114g316kcal5.2g34.8g17.2g0.2g
Valittu annoskoko57g158kcal2.6g17.4g8.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna29g79kcal1.3g8.7g4.3g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.5g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472