Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)3.8g14kcal0g0.2g1.5g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Vesi1.1g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys4.7g16kcal0g4.1g0g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.1g0kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g14g48kcal2.3g0g4.3g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1.4g5.3kcal0g0.1g0.6g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g14g5.2kcal1.3g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g268kcal8.8g28.6g13g0.6g
Valittu annoskoko58g134kcal4.4g14.3g6.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna29g67kcal2.2g7.2g3.3g0.2g
Arvot/100g100g233kcal7.6g24.8g11.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922