Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer11g58kcal0.4g6.3g3.4g0.6g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu12g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g9g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g477kcal6.4g49.8g27.8g2g
Valittu annoskoko57g238kcal3.2g24.9g13.9g1g
Annoskoko puolitettuna29g119kcal1.6g12.5g7g0.5g
Arvot/100g100g415kcal5.6g43.4g24.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834