Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo10g74kcal0g0g8.3g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g21g64kcal2g12.8g0.4g3g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 15g6.6kcal0.1g1g0.1g0.5g
Sokeri3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g378kcal4.2g49.6g17.6g7g
Valittu annoskoko57g189kcal2.1g24.8g8.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna29g95kcal1.1g12.4g4.4g1.8g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.2g15.3g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906