Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 4.7g7.8kcal0.4g0.2g0.6g0.1g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.2g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka8.5g8kcal1.4g0g0.2g0g
Sipuli 2.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Paprika punainen 7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ananas, omassa liemessään 6.7g3.5kcal0g0.7g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 5.2g7.4kcal0.6g0g0.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 9g4kcal0.3g0.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.6kcal0g0.3g0g0g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%4.2g12kcal1.4g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana115g145kcal10.2g12.8g5g1g
Valittu annoskoko58g72kcal5.1g6.4g2.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna29g36kcal2.6g3.2g1.3g0.3g
Arvot/100g100g125kcal8.8g11.1g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965