Helppo leipä uunissa

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.

Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.

Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.

Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.

Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.

Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.

Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.

Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Marinoli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi349g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g6.2g3.8kcal0.8g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g445kcal13.2g90.8g1.6g4.5g
Hiivaleipävehnäjauho 82g268kcal10g48.9g2.3g4.5g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1140g1434kcal48g279.6g7.8g18g
Valittu annoskoko570g717kcal24g139.8g3.9g9g
Annoskoko puolitettuna285g359kcal12g69.9g2g4.5g
Arvot/100g100g126kcal4.2g24.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=323943