PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 66g28kcal6.4g0.3g0.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g103g41kcal4.6g5.7g0.1g1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g125g88kcal15.1g5g0.6g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g100g39kcal0.4g6.8g0.5g2.6g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss75g26kcal0.8g3.1g0.6g2.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1140g509kcal61.2g51.6g3.8g12.8g
Valittu annoskoko570g255kcal30.6g25.8g1.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna285g127kcal15.3g12.9g1g3.2g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209