Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.7g1.4g4g
Sokeri 75g302kcal0g74.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 117g817kcal0.8g0g92.1g0g
Mustikka175g58kcal0.9g11.2g0.7g5.8g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 53g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1141g3258kcal35g337.6g195g19.6g
Valittu annoskoko570g1629kcal17.5g168.8g97.5g9.8g
Annoskoko puolitettuna285g815kcal8.8g84.4g48.8g4.9g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796