Paahdettu tomaattikeitto

• Lämmitä uuni 200 asteeseen.

• Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi.

Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

• Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle.

Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria.

Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

• Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan.

Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

• Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan.

Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi.

Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa.

Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

• Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Voidaan nauttia myös kylmänä!!!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 713 grammaa

Retiis1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3000g609kcal18g114g9g42g
Paprika punainen 1056g309kcal9.9g47.5g4.2g20.1g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Chili paprika punainen40g16kcal0.8g3.6g0g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Basilika, tuore 100g27kcal3.1g1.1g0.8g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11408g3067kcal83.2g435.2g100.4g143.2g
Valittu annoskoko5704g1534kcal41.6g217.6g50.2g71.6g
Annoskoko puolitettuna2852g767kcal20.8g108.8g25.1g35.8g
Arvot/100g100g27kcal0.7g3.8g0.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=303315