Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3006g1154kcal30.1g207.4g6g75.2g
Valkosipuli 84g91kcal6.6g13.7g0.5g1.8g
Sipuli 661g200kcal8.3g31.7g1.3g11.2g
Kasvisliemikuutio 1203g3663kcal114.2g162.3g282.6g19.2g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Basilika, tuore90g36kcal2.8g4.5g0.7g3.5g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g601g1515kcal96.2g9.6g120.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42.1g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g13765kcal530g947.2g824.6g229.2g
Valittu annoskoko5712g6883kcal265g473.6g412.3g114.6g
Annoskoko puolitettuna2856g3441kcal132.5g236.8g206.2g57.3g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484