Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1123g5782kcal43.8g628.7g336.8g59.5g
Voi 1123g8145kcal13.4g4.5g912.8g0g
Sokeri 954g3874kcal0g953.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1235g1556kcal135.9g3.7g111.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1277g4382kcal130.1g894g15.3g44.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g47477kcal646.4g4968.6g2752.2g208.4g
Valittu annoskoko5712g23739kcal323.2g2484.3g1376.1g104.2g
Annoskoko puolitettuna2856g11869kcal161.6g1242.2g688.1g52.1g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834