Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 383g1156kcal68.6g185.5g3.8g40.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Peruna, keskikokoinen 60g1200g720kcal18g156g1.2g10.8g
Vesi, vesijohtovesi 1800g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g750g1125kcal7.5g45g97.5g5.3g
Oliiviöljy 300g2653kcal0g0g300g0g
Vehnäjauho puolikarkea 439g1506kcal44.7g307.3g5.3g15.4g
Ohrajauho 330g1081kcal27.2g212.5g6.6g25.1g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 180g481kcal15.3g83.3g7.6g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g17626kcal368.8g2015g845.4g223g
Valittu annoskoko5712g8813kcal184.4g1007.5g422.7g111.5g
Annoskoko puolitettuna2856g4406kcal92.2g503.8g211.4g55.8g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694